Szexuálterápia

Kollégáink

Gaál-Soproni-Anita

Rendelési ideje →

Hétfő: 8.00 – 16.00
Kedd: 8.00 – 16.00
Szerda: 8.00 – 17.00
Csütörtök: 8.00 -22.00
Péntek: személyes rendelés Budapesten
(jelenleg szünetel)

Pósa Lilla

Rendelési ideje →

Hétfő: jelenleg nem rendel
Kedd: 14.00 – 18.00
Szerda: 14.00 – 16.00
Csütörtök: jelenleg nem rendel
Péntek: jelenleg nem rendel

Horkai Klaudia

Rendelési ideje →

Hétfő: 13.00 – 20.00
Kedd: jelenleg nem rendel
Szerda: 18.00 – 20.00
Csütörtök: jelenleg nem rendel
Péntek: jelenleg nem rendel

Tőzsér Anikó

Rendelési ideje →

Hétfő: 17.00 -19.00
Kedd: jelenleg nem rendel
Szerda: jelenleg nem rendel
Csütörtök: 16.00 – 18.00
Péntek: jelenleg nem rendel

Solymosi Tímea

Rendelési ideje →

Hétfő: 10.00 – 17.00
Kedd: 13.00 – 19.00
Szerda: 10.00 – 17.00
Csütörtök: 15.00 – 19.00
Péntek: jelenleg nem rendel

Szexuálterápia

A szexuális zavarok a szexuális együttlétet és annak élvezetét akadályozzák meg, mely idővel fizikailag és lelkileg is megterhelheti az egyéneket, frusztrációt, csökkenő önértékelést, párkapcsolati problémákat, esetleg szégyenérzetet, kudarcélményeket okoz.

Ezért is fontos, hogy bár egy nagyon intim témáról van szó, kérjenek segítséget!

Mielőtt szexuálpszichológushoz fordul, ajánlott orvosi vizsgálattal kezdeni, hogy kizárhassuk a probléma szervi eredetét. Az első alkalom során a probléma és annak hátterének feltérképezése történik. Amennyiben a párterápiát választják a pár külön-külön is részt vesz egy konzultáción. Mindezek után tudjuk meghatározni a kezelés módját, időbeli lefutását. Heti rendszerességgel zajló beszélgetésekről van szó, melyek között, ha szükséges feladatokat kapnak az egyének vagy a párok.

A szexológiai tanácsadás során leggyakrabban felmerülő
szexuális zavarok:

Női orgazmus zavarok

A párkapcsolatok egyik legégetőbb problémái lehetnek a női orgazmuszavarok, amelyekről akkor beszélhetünk, ha a vágy és az izgalmi állapot megfelelő szintje ellenére a nő nem képes eljutni az orgazmusig. Ez a szexuális probléma olyannyira gyakori, hogy a körülbelül a nők 15-20 %-át érinti, sőt egyes kutatások szerint a nők 10 %-a sosem jut el az orgazmusig. Amennyiben ez lelki okokra vezethető vissza, mindenképpen érdemes szakszerű pszichológiai segítséget kérni.

Férfi orgazmus zavarok

Ritkább esetben, de a férfiaknál is előfordulhatnak orgazmus zavarok. Ilyenkor az egyén az együttlét alatt egyáltalán nem, vagy csak kései ejakulációra képes. Az ilyen szexuális zavart okozhatja a pornófüggőség, vagy a gátolt férfi orgazmus, amit pszichés problémák is előidézhetnek. Akárcsak a nők esetében ez is árnyékot vethet a párkapcsolatra. A kezelés érdekében pszichológusaink tanácsai nagy segítséget jelenthetnek.

Erekciós zavarok

Az erekciós zavarok rengeteg férfi szexuális és lelki életét keserítik meg. Akkor beszélhetünk potenciazavarról, ha a merevedés mértéke nem teszi lehetővé a behatolást. Ezt több frusztráció is okozhatja, amelyek közül a testképzavarok, különböző identitásproblémák, a titkolt biszexualitás, vagy rejtett homoszexualitás is vezethet ide. A probléma pontos meghatározásához és kezeléséhez érdemes lehet szexuálpszichológus segítségét kérni.

Korai magömlés

A korai ejakuláció számos pár életében jelent problémát. Ez annyit takar, hogy a férfi akarata ellenére sem képes visszatartani a magömlést, ami az együttlét idő előtti végét jelenti. A partner kielégületlensége okán önértékelési problémák is jelentkezhetnek, ami akár identitászavarok előidézője is lehet, sőt a későbbiekben impotenciát is okozhat. Érdemes kellő időben felfedni a korai magömlés hátterében rejlő problémákat.

Orgazmus zavar
Csökkent szexuális vágy

Csökkent szexuális vágy nők esetében

A szexuális ingerre adott csökkent válasz nőknél a kor előrehaladtával egy teljesen természetes folyamat, azonban fiatalabb korban mindenképpen egy megoldásra váró probléma. A női libidó csökkenése egy kezelhető szexuális zavar, amelyben szexuálpszichológusaink megfelelő segítséget tudnak nyújtani.

Szexuális averzió

A szexuális averzió nem más, mint a szexuális érintkezés lehetőségétől való félelem, vagy szorongás. A problémával küzdők körében sok esetben még a szexuális fantáziák is hiányoznak. Kialakulásának okai között trauma, fájdalmas szexuális együttlét, vagy egy partnertől való viszolygás is lehet. Tartós fennállása aszexualitáshoz is vezethet, ami megfelelő pszichológiai segítséggel kezelhető.

Fájdalmas közösülés

A közösülés első sorban a nők számára járhat fájdalommal. Ezt okozhatja a hüvelygörcs, vagy más néven a vaginizmus. Ebben az esetben akár komoly fájdalmat is jelenthet a behatolás és akár egy nőgyógyászati vizsgálat is. Gyökerei túlnyomó részt pszichés alapokhoz vezethetőek vissza, amelynek kezelésében kollégáink jelentős segítséget nyújthatnak.

A fent felsorolt problémák megszüntetésében, a tünetek enyhítésében segít a szexuálterápia.

Lehetőség van egyéni vagy párterápiára is. Ha van partner, akkor javasoljuk, hogy a kezelés eredményességének érdekében közösen vegyenek részt a terápián.