Sportpszichológia

Kollégáink

Szekeres Zsófia

Rendelési ideje →

Hétfő: 18.30 – 23.00
Kedd: jelenleg nem rendel
Szerda: 19.30 – 23.00
Csütörtök: jelenleg nem rendel
Péntek: jelenleg nem rendel
Szombat: 18.30 – 21.00

Sportpszichológia

A sportolók felkészítésében a testi edzés mellett, a lelki edzésnek is óriási szerepe van teljesítményük növelésében. Ez egy régi felismerés, amit a gyakorlatba átültetni a sportolók, a sportegyesületek, sportszövetségek pozitív hozzáállása ellenére sem sikerül sokszor ideálisan megoldani. A sportszakmai környezet, a finanszírozási lehetőségek hiánya vagy más külső körülmények miatt, mint például a sportpszichológusok rendelkezésre állásának idő és térbeli korlátai. A netterápia sportpszichológusi szolgáltatásai ezeket a nehézségeket hivatott felülírni és a sportolók és az eredményesség javára fordítani a netterápiában rejlő lehetőségeket. Sportpszichológusainkkal való konzultációk során lehetőség nyílik a sportoló számára teljesítőképességének tudatos és nem tudatos összetevőit feltárni, majd ezzel a tudással gyarapodva fejleszteni azt. A mentális felkészítés segít a rejtett energiatartalékok megtalálásában és hatékonyabb felhasználásában.

Sportpszichológusaink a következőkben segíthetnek:

Sportpszichológiai tanácsadás, konzultáció

Minden fejben dől el, szokták mondani, de kérdés, hogy a fej, vajon kellően felkészült-e? Ahhoz hogy ez kiderüljön, jól jöhet egy pszichológus segítsége, aki a mentális tréningek és más versenyekre való mentális felkészítés mellett, számos motivációs gondolattal is hozzájárul a teljesítmény fokozásához. Amennyiben sportpszichológiai tanácsadásra, vagy konzultációra van szüksége, keresse kollégáinkat.

Sport alkalmasság

A sport alkalmasság első sorban a sportági alkalmasság mértékének megállapítását jelenti, a személyiség diagnosztikai eszközök segítségével. Az eredmény segít kideríteni, hogy az adott sportág mennyire passzol az egyén személyiségéhez, esetleg arra vonatkozóan is enged következtetéseket levonni, hogy milyen más sportágak jöhetnek még számításba.

Teljesítményfokozás

A teljesítményfokozás pszichológiai módszerekkel minden sportoló esetében pozitív eredményeket hozhat. A teljesítményszorongás és a versenyszorongás csökkentése, valamint a különböző stresszkezelési technikák mellett, a teljesítményingadozás okainak feltárására és megszüntetésére is számos lehetséges megoldással várjuk az érdeklődők jelentkezését.

 

Sportpszichológiai tanácsadás
Sportkarrier tanácsadás

Krízisintervenció

Ez a specifikus beavatkozás a krízis oldásán túl a háttértényezők felderítésével segít a probléma kezelésében. A módszerrel a sportpszichológiában is elérhetőek komoly eredmények, amelyek a teljesítményszintet is helyreállíthatják, de életmód tanácsadás szempontjából is kulcsfontosságúak. A magánéletből fakadó és a teljesítményt akadályozó problémák, elakadások feloldása és más intervenciós technikák versenyek előtt is alkalmazhatóak, aminek köszönhetően az eredmény is kedvezőbben alakulhat.

Sportkarrier tanácsadás

A sportkarrier egyesek életében rövidebb, mások életében hosszabb időszakot tölt ki. A sportkarrier kezdetén, folyamán és végén is adódhatnak lelki nehézségek, krízishelyzetek, amelyek egyénileg csak nehezen oldhatóak meg. A relaxációs és más motivációs technikák mellett, sok esetben pszichológiai sportkarrier tanácsadásnak is helye van, amely szintén online érhető el.

Személyiségfejlesztés

A személyiségfejlesztés a sportolók életében kiemelt fontossággal bír. Teljesítményfokozás és a stresszkezelés mellett, a kommunikáció fejlesztésében is hasznos, így az egyén nem csak a pályán de azon kívül is jelentős mértékben növelheti sikereit. Pszichológusaink segítségével mindez online is elérhető.

A sportoló vagy csapat mentális felkészítése általában heti egy alkalmas foglalkozások során zajlik, krízishelyzetekben, verseny közeledtével ez a szám flexibilisen nőhet. Egyénre szabott, előre kidolgozott terv szerinti ülésekre számíthatnak a sportolók.

A sportpszichológiai konzultáció időtartama alkalmanként: 50 perc