Felnőttkori problémák

Netterápia - Felnőttkori problémák megoldása

Netterápia – Felnőttkori problémák megoldása

A tanácsadás során az egyén alkalmazkodási, döntéshozatali vagy fejlődési szükségleteit mérjük fel. A folyamat olyan kapcsolatot és kommunikációs alapot biztosít az egyénnek, melyben fejlesztheti önismeretét, felfedezheti lehetőségeit és képes lehet változást kezdeményezni. A keretek biztosítása és az iránymutatásunk elősegítheti az egyén pozitív eredményekre való törekvését. Az átfogó cél az, hogy lehetőséget biztosítsunk a kliensnek, hogy az általa meghatározott módon dolgozhasson egy kielégítőbb, kiegyensúlyozottabb életért, mint egyén és mint egy – egy közösség tagja. Fő cél, hogy a pszichológiailag alapvetően egészséges személyeknek segítsünk a fejlődési és szituációs problémáik megoldásában, azaz életszerepeik optimalizálásához és kibontakozásához is segítséget nyújtsunk a döntésekben, változásokban, krízisekben, a problémahelyzetekben való segítségnyújtás mellett.

Tegye meg az első lépést!

 

A következő területeken felmerülő problémákban, nehézségekben, krízishelyzetekben számíthat segítségünkre:

Életvezetési problémák

Mindannyiunk életében adódhatnak problémák, amelyek gyakran megviselik az érintetteket. Sokakat egy szeretett személy elvesztése, másokat egy munkahelyváltás, vagy költözés is mélyebben érint az átlagosnál. A gyász feldolgozásához, a körülmények megkönnyítéséhez, az esetleges honvágy leküzdéséhez és a lelki egyensúly visszanyeréséhez jól jöhet egy tapasztalt, szakmailag felkészült pszichológus segítsége, amit az otthonából, akár kedvenc karosszékéből is igénybe vehet.

Önismereti problémák

A devalváció, azaz önmagunk leértékelése, egy igen elterjedt probléma, ami gyakran depresszióhoz, szorongáshoz, önsértéshez és egy komplex szindróma kialakulásához vezet. Az önértékelési probléma, mint jelenség globális szinten is jól látható, hiszen a motivációs jellegű tartalmak egyre elterjedtebbek, ám a legtöbbek számára ez mégsem elég. Ha a személyiségfejlesztő internetes anyagok nem mozgatják meg kellőképpen, keressen fel minket és segítünk kiaknázni az Önben rejlő lehetőségeket.

Netterápia - Felnőttkori problémák

Netterápia – Felnőttkori problémák

Kapcsolati zavarok

Nem csak a párkapcsolatokban, hanem családi, vagy más kötelékekben is adódhatnak olyan konfliktuskezelési problémák, amelyek a többi, mindkét, vagy csak az egyik felet viselik meg. Ha kettőjük, vagy mindannyiuk számára felmerülnek aktuális, vagy múltbéli, vélt vagy valós sérelmek, az nagymértékben megnehezítheti a zöld ágra vergődés lehetőségét. Az esetek többségében ezek kapcsolatteremtési problémákat is jelenthetnek a jövőben. Az ilyen kommunikációs gondok esetében könnyebbséget jelent a pszichológiai segítség, ami egy kívülálló szemszögéből és egy sokat látott terapeuta tapasztalataiból merítve könnyíti meg a kapcsolatok rendbetételét.

Forduljon hozzánk bizalommal

 

Teljesítményzavarok

Az iskolás gyermekek körében gyakori teljesítményzavar, a túlzott munkahelyi, párkapcsolati, családi és egyéb elvárásoknak köszönhetően az idősebb korosztályok esetében is elterjedt probléma. A  megfelelési kényszer és az egyre több helyről kapott impulzusok és információk sokasága koncentrációs zavarokhoz vezethet. Ezek és más stresszhelyzetek eredményeképpen, a felnőttek körében is kialakulhatnak olyan túlzott követelmények okozta, teljesítménnyel kapcsolatos gondok, mint a kapunyitási pánik, a kapuzárási pánik, vagy éppen a menedzserbetegségek. Mindezek legyőzése legtöbb esetben csak szakszerű pszichológia segítséggel lehetséges.

Alvászavarok

Az alvászavar az egyik legaggasztóbb, pszichológiai gyökerekhez visszavezethető probléma, ugyanis idővel az egyén fizikai állapotára is kihatással lehet. Ezt a rémálmokon túl, okozhatja a depresszió  vagy más hangulati zavarok, a stressszel teli élet, a szorongás és egyéb pszichoszomatikus problémák. Az alvászavarban szenvedők esetében gyakoriak lehetnek az öngyilkossági gondolatok is. Ha a levertség ellenére, a relaxáció hiányával, csak nehezen, gyakori ébredéssel, vagy egyáltalán nem sikerül aludnia, ne várja meg, míg a testi panaszok is jelentkeznek, kérjen pszichológusainktól mielőbbi segítséget.

Netterápia - Felnőttkori problémák

Netterápia – Felnőttkori problémák

Fóbia

Szinte megszámlálhatatlan mennyiségű fóbia létezik, amelyek hátterében, szinte kivétel nélkül, az összes esetben valamilyen megoldandó pszichológiai jelenség áll. Egy gyermekkori ijedtség, vagy felnőtt korban kialakult félelem, könnyen vezethet valamilyen iszony, például szociális fóbia, agorafóbia, vagy különböző pánikbetegségek kialakulásához. A személyiségfejlesztés különböző eszközeivel és egy pszichológussal történő konzultációval ezek gyakorlatilag mindegyike legyőzhető, orvosolható.

Függőségek

A függőségek hallatán legtöbbeknek a kábítószer függőség jut az eszébe, pedig a klasszikus drogfüggőségen, az alkoholizmuson, a dohányzás iránti csillapíthatatlan vágyon, vagy az igen elterjedt koffeinfüggőségen túl számtalan addikció létezik. Ezeket különböző krízishelyzetek, depresszió, vagy más pszichoszomatikus betegségek is okozhatják, megvonásuk esetében pedig gyakoriak az indulatkezelési problémák, esetleg egyéb pótcselekvések kialakulása. Kollégáink a krízisintervenció, vagy akár az autogén tréning eszközeit bevetve nyújtanak szakszerű segítséget.

Kérjen időpontot 1 perc alatt!

 

Kollégáink

Pósa-Kovács LillaPósa-Kovács Lilla
Rendelési idő

 

 

Bekecs BoglárkaBekecs Boglárka
Rendelési idő

 

 

Molnár-Meleg CsillaMolnár-Meleg Csilla
Rendelési idő

 

 

Salánki SzulamitSalánki Szulamit
Rendelési idő

 

 

Horkai KlaudiaHorkai Klaudia
Rendelési idő

 

 

Tőzsér AnikóTőzsér Anikó
Rendelési idő

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.