Párterápia

Lényege: A párterápiát rendszerint egy nő és egy férfi pszichológus végzi. Az ülések együtt zajlanak, de sor kerülhet egy-egy egyéni beszélgetésre is. Az ülések során a terapeuták segítik feltárni a pár tüneteinek hátterében húzódó kapcsolati, dinamikai összefüggéseket. A probléma megoldására mozgósítják a pár meglévő erőforrásait, valamint segítik őket érzelmeik kifejezésében, a kommunikációjuk javításában, nem jól működő működésmódjainak csökkentésében, és változások elindításában.

Üléshossz: 90 perc.
Ülésgyakoriság: havonta 1-4 alkalom.
Ülések száma összesen: 5-15 alkalom.
Időtartam: 3-12 hónap.

Párterápia

Netterápis - Párterápia

Netterápis – Párterápia

A párterápia minden komoly, intim, elkötelezett kapcsolatban élő párhoz szól: házastársakhoz, élettársakhoz, homo- vagy biszexuális párokhoz.

Kérjen időpontot 1 perc alatt!

Párkapcsolati problémák, ismétlődő konfliktusok, együttélési nehézségek, féltékenység, közös-és külön időtöltések megszervezésének nehézségei, elköteleződési problémák, intimitás terén felmerülő problémák, életstílusbeli különbségekből eredő nehézségek, időkezelési, szervezési problémák, családdal kapcsolatos nehézségek, krízishelyzetekből adódó problémák stb. esetén érdemes a párunkkal közösen pszichológus segítségét kérni.

A párterápia során segítünk a párnak a problémájuk gyökerét megtalálni, és a hatékonyabb együttműködésükben, mely a változást, a fejlődésüket segíti elő.

A pár tagjaival külön-külön is sor kerül egy-egy konzultációs alkalomra. A terápia azonban meghatározott rendszerességgel mindkettejük részvételével zajlik.

Párkapcsolati problémák

Netterápis - Párterápia

Netterápia – Párterápia

Házaspári és élettársi kapcsolatok megromlása és megingása esetén érdemes lehet párkapcsolati tanácsadóhoz fordulni. Az esetleges szexuális problémák és más intimitással kapcsolatos kérdésekhez is megbízható segítséget nyújtunk. Pszichológusaink párkapcsolati helyzetek tisztázásában, vagy a felek között felmerült kommunikációs problémák helyreállításában lehetnek a párok segítségére.

 

 

Konfliktuskezelés

Ha bizonyos félreértések már többszöri megbeszélés után sem tisztázódtak, az elkeseredettséghez, rosszabb esetben elhidegüléshez, akár szakításhoz is vezethet. Ezt megelőzendő, a veszekedések és az esetleges válás elkerülése érdekében, hasznos lehet szakszerű segítséget kérni, amikor pszichológusaink a párkapcsolati tanácsadás eszközeivel lendítik előre az elakadt kapcsolatot. Ráadásul ez otthonról az internet adta lehetőségek segítségével válik elérhetővé.

Forduljon hozzánk bizalommal

Szexuális problémák

Egy párkapcsolatban kiemelten fontos a szexuális összhang, aminek a hiánya számos konfliktushoz vezethet. Az intimitás mindkét fél számára kulcsfontosságú, ezért a szexuális problémák kezelése kiemelt figyelmet igényel. Lehet szó hetero-, bi-, vagy homoszexuális párkapcsolatról az elhidegülés elkerülése érdekében tanácsos pszichológiai segítséget kérni a kialakult helyzet rendbetételéhez. Mindez az otthon melegéből, akár a kedvenc kanapén ülve is igénybe vehető.

Netterápis - Párterápia

Netterápis – Párterápia

Házassági tanácsadás

A házassági tanácsadás nemcsak egy fennálló házasság során, hanem már a házasság előtt is jótékony hatást gyakorolhat a kapcsolat építésében. A későbbiekben segíthet olyan konfliktushelyzetek kezelésében, mint a túlzott féltékenység, vagy más problémaforrások. Pszichológusaink segítségégével mindez otthonról is lehetséges.

A találkozások között feladatokat kap a pár, mely a pszichológiai értelemben vett munkát indukálja, a változást segíti elő.

A párterápia időtartama alkalmanként: 60- 90 perc.

Tegye meg az első lépést!

Mentés

Mentés

Kollégáink

Gaál-Soproni AnitaGaál-Soproni Anita
Rendelési idő
Bekecs BoglárkaBekecs Boglárka
Rendelési idő
Molnár-Meleg CsillaMolnár-Meleg Csilla
Rendelési idő

 

Salánki SzulamitSalánki Szulamit
Rendelési idő

 

Mentés

2 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Párterápia

 1. Tisztelt Doktor/Doktornő!
  Kérem segítsen nekem. Másfél-két hete rosszul vagyok a gondolattól hogy szakítok a barátommal. Nem tudok enni sem a gondolattól. A legrosszabb ,hogy az zavar hogy 9-10 cm van köztünk (ő a magasabb) és eddig is tudtam ,hogy így van ,de elfogadtam. Lassan kér éve vagyunk együtt és iszonyatosan szeretem és ő is engem. Nem tudom miért kezdett el ez zavarni, arra gondoltam ez csak kivetülése valaminek. Nem tudom ezt nem nézni, ha mellém áll nézem mennyivel magasabbon van a válla, mindig a tükör előtt ölelgetem hogy méregessem mennyivel magasabb… iszonyatosan hülyén érzem magam… nem tudom miért zavar de nem akarom ezt érezni, nagyon fáj… Azt hittem ha beszélek vele jobb lesz, de nem lett jobb… szakítottam vele ,de úgy érzem megbánom másrészt úgy érzem ez volt a helyes. Emellett az is ott van hogy jövőre tovább szeretnék tanulni és nem tudom még mit vagy merre, sokat gondolkozok külföldben is de ő nem tud nyelveket sem, és nem is szívesen menne ki. Úgy érzem néha nincs közös jövőnk, de tudom a szeretet ezt is letudná küzdeni.beszélgetek vele és közben arra gondolok, nem követtem el hibát? El bírom képzelni vele az életem de mégsem… tele vagyok kételyekkel. A sex kettőnk között mát kb. fél éve nem működik.. és tudom hogy ennek is oka van, félek hülyeséget csináltam, mert igazán szeretett/szeret. Lenne esélyem visszamenni hozzá… mit kellene tennem ? Piszkosul érzem magam. Gondoltam arra ,hogy a távolság lehet a baj, mivel eddig baján tanult, ahol én is ,de idén már pakson tanul én viszont maradtam baján.. és csak hétvégenként látjuk egymást, és tudom ha jővöre továbbtanulok felsőoktatásban ez még rosszabb lesz… két vagy három hetente találkozhatunk majd. Van egy furcsa nyomó érzésem és azt hittem elmúlik ha beszélünk majd de nem múlt el , hozzábújtam de attól sem lett jobb… valami elromlott bennem de nem tudom mi lehet a baj… kérem segítsen , mert megőrjít a gondolat… gyűlölöm magam amiért ezt tettem vele! a Tv-ben is azt nézem hogy a párok mennyivel magasabbak egymásnál… egyszerűen röhejesnek tartom magam.. de nem tudom nem ezt nézni

  • Kedves Rebeka!
   Jól gondolja, valószínűleg más problémák állhatnak amögött, hogy zavarja, hogy magasabb Önnél a volt barátja. Ez valaminek a kivetülése, ahogyan Ön fogalmazott. Lehetséges, hogy annyira fél attól, hogy elszakadnak egymástól a jövőben (a távolság miatt), hogy ez csupán egy védekezőmechanizmus. A szexuális probléma is utalhat párkapcsolati konfliktusra, olyanra, amit nem sikerült felszínre hozniuk.
   Javaslom, hogy próbáljon meg őszintén beszélgetni a barátjával, érzéseket megfogalmazni felé, kérje ezt tőle is. Ő mitől fél, ha a jövőjükre gondol, Ön mitől tart stb..
   Minden jót kívánok!
   Gaál-Soproni Anita

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.