Szülői tanácsadás

Lényege: A szülői tanácsadás során a szülő nem páciens, hanem a gyermeke problémájának szakértője. A pszichológus abban segít a szülőnek, hogy felkészítse szülői szerepére, kompetensebbnek érezhesse magát vagy a már meglévő kompetenciáit felszínre tudja hozni. A konzultációk során együtt találhatnak testhezálló, hatékony nevelési stratégiákat, és követhetik a konzultációk hatására bekövetkező otthoni változásokat. A konzultációk során lehetőség van, akár konkrét helyzeteket megvitatni a szakértőinkkel.

Mikor érdemes ezt a formát választani?

– ha szülői szerepében nem érzi eléggé felkészültnek magát
– elbizonytalanodott
– a nevelésben kérdések merülnek fel Önben
– gyermeke, gyermekei viselkedésében szokatlant tapasztal
– a várandóssági időszakban kérdések, félelmek merülnek fel
– gyermekükkel otthon lévő “elszigetelt” anyák, apák esetében.

Üléshossz: 50 perc.
Ülésgyakoriság: havonta változó.
Ülések száma összesen: változó.
Időtartam: változó.

Szülői tanácsadás

A szülői tanácsadást azoknak a szülőknek álmodták meg a netterápia munkatársai, akik akár kezdő, fiatal, vagy már érett, többszörös szülőként elakadnak szülői szerepükben, a gyereknevelésben vagy még nem érzik magukat elég kompetensnek, felkészültnek hozzá, esetlegesen olyan helyzetek merülnek fel, melyeket a szülő úgy érez nem tud már objektívan megítélni.

A konzultációk során a szülő vagy szülők a pszichológussal közösen találhatnak a számukra legtesthezállóbb és leghatékonyabb nevelési stratégiákat, és együtt követhetik a konzultációk hatására bekövetkező otthoni változásokat.

Netterápia - Szülői tanácsadás

Netterápia – Szülői tanácsadás

 

A szülőkonzultáció segítséget kíván nyújtani azon várandós anyáknak, kispapáknak is, akikben kérdések, félelmek merülnek fel új, ismeretlen szerepükkel vagy a születendő gyermekük nevelésével kapcsolatban, hiszen a társadalom és közvetlen környezetük sokféle elvárást támaszt velük szemben, több szerepben kell helyt állniuk, amikben nehéz sokszor eligazodni. Ezeken túlmenően a netterápia kiváló lehetőség a gyermekükkel otthonukban elszigetelődő édesanyáknak a rendszeres és élethelyzetükhöz leginkább illeszkedő konzultációs és tanácsadási formában segítheti mindennapjaikat.

Kérjen időpontot 1 perc alatt!

 

Úgy gondoljuk, hogy a szülő a legfontosabb szakértője gyermeke problémáinak, aki a legtöbb esetben tudja a megoldást, de azt a helyzet érzelmi töltete, szubjektív nézőpontja miatt nem mindig tudja előhívni. Ezeknek a kompetenciáknak a megerősítésében is segíthetnek tapasztalt pszichológusaink.

A konzultációk során lehetőség van, akár konkrét helyzeteket megvitatni a szakértőinkkel.

Netterápia - Szülői tanácsadás

Netterápia – Szülői tanácsadás

 

Tegye meg az első lépést!

A sikeres szülők titka

Az életben talán szülőnek lenni a legnagyobb és egyben legboldogítóbb feladat. A gyermekekkel együtt a kihívások is csak egyre nagyobbak lesznek, és a saját gyerekkorból merített nevelési módszerek, praktikák sokszor már nem állják meg a helyüket. A kezdő szülők és tapasztaltabbak is újabb és újabb feladatokkal találhatják magukat szemben. A gyermek szülő kapcsolat és a gyermekek közti konfliktuskezelés is okozhat fejtörést, amelynek rendezésére pszichológusaink segítségével könnyebben találhat megoldást.

Nevelési tanácsadás

A nevelési tanácsadás 3 és 18 év közötti gyermekek esetén jelenthet segítséget a szülőknek, az óvodai, iskolai és tanulási nehézségek, vagy a családban fellépő krízishelyzetek kezelésében. A kezdő és fiatal szülők a legtöbb kérdésükre választ kaphatnak, kezdve a legalapvetőbb nevelési dilemmáktól, a testvérek közötti féltékenységen át, egészen a kamaszkori viselkedési zavarokig.

Netterápia - Szülői tanácsadás

Netterápia – Szülői tanácsadás

Gyermeki lélek

A gyermeki lélek sajátosságaival nem árthat már a várandósság során tisztában lenni. A kezdő, vagy fiatal szülők számára a babapszichológia alapvető tudnivalói is jelentős könnyebbséget jelenthetnek, később pedig akár az éjszakai bevizelés okainak felfedése és a gyermeki lélek egyéb problémáinak megfejtésére is hasznos tanácsokkal tudunk szolgálni.

Fontos, hogy ebben a tanácsadási helyzetben a szülő nem páciens, hanem a gyerekkel való kapcsolatának dinamikáját próbáljuk közösen feltárni és ebben segítséget nyújtani számára.

A szülői tanácsadás időtartama alkalmanként: 50 perc.

Forduljon hozzánk bizalommal

Mentés

Mentés

Mentés

Kollégáink

Pethő AnikóPethő Anikó
Rendelési idő
Posztós ÁgnesPosztós Ágnes
Rendelési idő
Bekecs BoglárkaBekecs Boglárka
Rendelési idő
Molnár-Meleg CsillaMolnár-Meleg Csilla
Rendelési idő

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.