Szülői tanácsadás

Kollégáink

Molnár-Meleg Csilla

Rendelési ideje →

Hétfő: jelenleg nem rendel
Kedd: 8.30 – 13.30
Szerda: jelenleg nem rendel
Csütörtök: 9.00 – 15.00
Péntek: jelenleg nem rendel

Bekecs Boglárka

Rendelési ideje →

Hétfő: 9.00 – 12.00
Kedd: jelenleg nem rendel
Szerda: jelenleg nem rendel
Csütörtök: 14.00 – 16.00
Péntek: jelenleg nem rendel

Pethő Anikó

Rendelési ideje →

Hétfő: egyeztetés alapján
Kedd: egyeztetés alapján
Szerda: egyeztetés alapján
Csütörtök: egyeztetés alapján
Péntek: egyeztetés alapján

Szabó Tünde

Rendelési ideje →

Hétfő: 16-19
Kedd: jelenleg nem rendel
Szerda: jelenleg nem rendel
Csütörtök: jelenleg nem rendel
Péntek: jelenleg nem rendel

Szülői tanácsadás

A szülői tanácsadást azoknak a szülőknek álmodták meg a netterápia munkatársai, akik akár kezdő, fiatal, vagy már érett, többszörös szülőként elakadnak szülői szerepükben, a gyereknevelésben vagy még nem érzik magukat elég kompetensnek, felkészültnek hozzá, esetlegesen olyan helyzetek merülnek fel, melyeket a szülő úgy érez nem tud már objektívan megítélni.

A konzultációk során a szülő vagy szülők a pszichológussal közösen találhatnak a számukra legtesthezállóbb és leghatékonyabb nevelési stratégiákat, és együtt követhetik a konzultációk hatására bekövetkező otthoni változásokat.

A szülőkonzultáció segítséget kíván nyújtani azon várandós anyáknak, kispapáknak is, akikben kérdések, félelmek merülnek fel új, ismeretlen szerepükkel vagy a születendő gyermekük nevelésével kapcsolatban, hiszen a társadalom és közvetlen környezetük sokféle elvárást támaszt velük szemben, több szerepben kell helyt állniuk, amikben nehéz sokszor eligazodni. Ezeken túlmenően a netterápia kiváló lehetőség a gyermekükkel otthonukban elszigetelődő édesanyáknak a rendszeres és élethelyzetükhöz leginkább illeszkedő konzultációs és tanácsadási formában segítheti mindennapjaikat.

Úgy gondoljuk, hogy a szülő a legfontosabb szakértője gyermeke problémáinak, aki a legtöbb esetben tudja a megoldást, de azt a helyzet érzelmi töltete, szubjektív nézőpontja miatt nem mindig tudja előhívni. Ezeknek a kompetenciáknak a megerősítésében is segíthetnek tapasztalt pszichológusaink.

Szülőkonzultáció

A konzultációk során lehetőség van, akár konkrét helyzeteket megvitatni a szakértőinkkel.

A sikeres szülők titka

Az életben talán szülőnek lenni a legnagyobb és egyben legboldogítóbb feladat. A gyermekekkel együtt a kihívások is csak egyre nagyobbak lesznek, és a saját gyerekkorból merített nevelési módszerek, praktikák sokszor már nem állják meg a helyüket. A kezdő szülők és tapasztaltabbak is újabb és újabb feladatokkal találhatják magukat szemben. A gyermek szülő kapcsolat és a gyermekek közti konfliktuskezelés is okozhat fejtörést, amelynek rendezésére pszichológusaink segítségével könnyebben találhat megoldást.

Nevelési tanácsadás

A nevelési tanácsadás 3 és 18 év közötti gyermekek esetén jelenthet segítséget a szülőknek, az óvodai, iskolai és tanulási nehézségek, vagy a családban fellépő krízishelyzetek kezelésében. A kezdő és fiatal szülők a legtöbb kérdésükre választ kaphatnak, kezdve a legalapvetőbb nevelési dilemmáktól, a testvérek közötti féltékenységen át, egészen a kamaszkori viselkedési zavarokig.

Gyermeki lélek

A gyermeki lélek sajátosságaival nem árthat már a várandósság során tisztában lenni. A kezdő, vagy fiatal szülők számára a babapszichológia alapvető tudnivalói is jelentős könnyebbséget jelenthetnek, később pedig akár az éjszakai bevizelés okainak felfedése és a gyermeki lélek egyéb problémáinak megfejtésére is hasznos tanácsokkal tudunk szolgálni.

Fontos, hogy ebben a tanácsadási helyzetben a szülő nem páciens, hanem a gyerekkel való kapcsolatának dinamikáját próbáljuk közösen feltárni és ebben segítséget nyújtani számára.

A szülői tanácsadás időtartama alkalmanként: 50 perc.

Sikeres szülő