Netterápia – segítség egy kattintásra

2014.02.02.

Ha fáj a fogunk elmegyünk fogorvoshoz, ha eltörik a lábunk begipszeltetjük, ha balesetet szenvedünk a kórházba kerülünk, de mi van, akkor, ha valami lelki krízisbe kerülünk, ha olyan problémánk adódik,… ami bár kívülről nem látszik, nincs fizikai jele, nem is fáj, de mégis napi szinten foglalkoztat és nem tudunk belőle kikeveredni? Mi van akkor, ha a párunkkal vagy valamelyik családtagunkkal nem tudjuk megoldani az állandóan visszatérő problémáinkat? Vagy ha olyannyira szorongunk egy vizsgahelyzetben vagy akár csak a buszon, hogy az akadályoz bennünket a mindennapi életünkben? Általában megelégszünk a barátok, rokonok tanácsaival, pedig sokszor szaksegítségre lenne szükség. A Netterápia kézenfekvő segítség ezekben a helyzetekben.

Az online pszichológiai rendelő segítségével szükség esetén bárki gyorsan, könnyedén az otthonából maximális kényelem mellett pszichológiai segítséget kérhet. Ez a Netterápia megalkotóinak elsődleges célja. Az online tanácsadás során időt spórolhatunk meg, nem kell utazni, a váróteremben várakozni, továbbá nagyon diszkrét is, hiszen nem futhatunk össze ismerősünkkel a pszichológushoz menet és felesleges magyarázkodásokba sem kell belekeverednünk.
Kényelmes, hiszen mindenki a saját otthonából egy nyugodt környezetben, számítógépén keresztül veheti fel a kapcsolatot a pszichológusával.
Elérhetővé válik bárki számára a megfelelő szaksegítség, mert a Netterápia pszichológusai között képzett, több éves gyakorlati tapasztalattal rendelkező szexuálpszichológusok, család-és párterapeuták, sportpszichológusok, klinikai szakpszichológusok várják a bejelentkezőket.

Az online pszichológiai tanácsadás a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően már hazánkban is évek óta működik, így a vidéki emberek, külföldön élő magyarok és a mozgásukban korlátozottak is könnyen juthatnak lelki segítséghez.

A Netterápia szakmai stábja azért hozta létre ezt a magas szintű intézményi keretek között működő online magánrendelőt, mert azt tapasztalták munkájuk során, hogy óriási igény van az online tanácsadásra, és ez az igény napról-napra nő, ugyanakkor tapasztalataik alapján az ingyenesen használható eszközök (skype, msn-messenger stb.) nem biztosítanak megfelelő hang és képminőséget, továbbá az adatbiztonságuk is kétséges – ezeket figyelembe véve az ilyen eszközökön nyújtott pszichológiai segítség hatékonysága is elmarad a kívánatostól.
A Netterápia pszichológusai egy olyan világszínvonalú HD kép- és hangminőségű eszközt használnak, mellyel a pszichológus és kliensének kapcsolata nagyon közel áll egy személyes üléshez, szinte egyenértékű azzal.

A www.netterapia.hu oldalon minden fontos információt megtalálhatnak, külön szakterületekre bontva kereshetik meg a megfelelő szakembert, de a központi számon is egy diplomás pszichológus asszisztens áll reggel 8-tól este 18-ig az érdeklődők rendelkezésére.
A Netterápiát választó klienseknek a pszichológus és az időpont kiválasztása után – mely történhet telefonon vagy emailben – az első ülés előtt már csak az emailben a klienseknek megküldött linkre kattintva a szükséges programot kell letölteni a számítógépükre és az előre egyeztetett időpontban megkezdődhet a tanácsadás vagy terápiás ülés.

Soproni Anita